+3
ملك
fantastica
أسير الرومانسية
7 مشترك
ابوس ايديكم حد يرد عليا
أسير الرومانسية- مشرف منتدي الصور
- عدد المساهمات : 1161
تاريخ التسجيل : 22/08/2009
العمر : 36
الموقع : جمب محطة البنزين
- مساهمة رقم 1
ابوس ايديكم حد يرد عليا
أنا عايز اعرف طريقة عمل الحمام المحشي بالرز لو سمحتواااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
fantastica- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 1130
تاريخ التسجيل : 06/06/2009
الموقع : الكمبيوتر بتاعى
- مساهمة رقم 2
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
حاضر يا اسير الرومانسيه احنا تحت امرك
قريبا جدا هتلاقيها موجوده
قريبا جدا هتلاقيها موجوده
ملك- عضو نشيط
- عدد المساهمات : 18
تاريخ التسجيل : 29/08/2009
- مساهمة رقم 3
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
يا ريت شكرااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
fantastica- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 1130
تاريخ التسجيل : 06/06/2009
الموقع : الكمبيوتر بتاعى
- مساهمة رقم 4
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
م عنيه يا ملوكه انا تحت امركم ياجماعه والله كل الانتو عاوزينه انا تحت امركم فيه
أسير الرومانسية- مشرف منتدي الصور
- عدد المساهمات : 1161
تاريخ التسجيل : 22/08/2009
العمر : 36
الموقع : جمب محطة البنزين
- مساهمة رقم 5
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
الحمد الله يارب ميرسي
fantastica- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 1130
تاريخ التسجيل : 06/06/2009
الموقع : الكمبيوتر بتاعى
- مساهمة رقم 6
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
بسم الله الرحمن الرحيم
كيفكم بنات حواء ان شاء الله تكونوا بخير
الحمام المحشى
نيجى للطريقه ونبداء بمقادير الحشوه
وهذه الكميه لعمل زوج من الحمام وممكن تضاعفى الكميه حسب الرغبه
زوج من الحمام منظف ومغسول جيدا
ثلاث ارباع كوب ارز مصرى
بصله متوسطه مبشوره
3 ملاعق كبيره زثت
ملح وفلفل اسود
الكبد والقوانص بتاعه الحمام مقطعه قطع صغيره
بعد ما نغسل الحمام جيدا يتبل بالملح والفلفل من الداخل
يغسل الارز ويصفى جيدا ويفرد على فوطه نظيفه حتى ينشف تماما
يوضع الزيت فى القدر ويوضع الارز ويقلب باستمرا حتى يحمر ويصبح لونه دهبى ثم يضاف البصله المبشوره
ثم نضع الكبد والقوانص والملح والفلفل ويقلب كله لمده دقيقه
ثم يوضع ماء مغلى قليل بس يغطى الارز ويترك على نار هاديه لمده 10 دقائق حتى يتشرب مائه بس 10 دقائق مش اكتر لكى لا ينضج نضج كامل بس يتشرب مائه
يقلب فى صحن كبير ويترك يبرد شويه وبكده تكون الخلطه جاهزه
ثم يحشى به الحمام ثم تخاط الفتحه بالابره والخيط
يوضع قدر نظيف على النار به ماء حتى يغلى ثم نضع الحمام ويضاف بصله صغيره صحيحه وملح وفلفل شويه مو كتير ويضاف ورق الغار والمستكله والهيل ويترك حتى ينضج الحمام
بعد نضج الحمام يرفع من المرقه ويحمر فى زيت
اقتراحات
يصفى المرقه وممكن نستخدمها فى عمل الملوخيه الخضراء والكشك
لو فاض ارز من الحشوه يوضع فى قدر وقليل من الماء ويطهى على نار هاديه ويقدم مع الحمام
ممكن عمل نفس الحشوه وتحشى بيها دجاج صغير الحجم بدل الحمام وبيكون طعمه راااائع
ممكن عمل الحمام بنفس الطريقه مع اختلاف الحشو ممكن يحشى بالفريك وفى هذه الحاله ينقع الفريك لمده نص ساعه فى ماء ثم يصفى ويضاف اليه البصله المفرومه والكبد والقوانص والملح والفلفل ويحشى به الحمام مباشره دون وضعه على النار
اتمنى انه ينال اعجابكم واتمنى انكم تجربوه طعمه راااااائع
كيفكم بنات حواء ان شاء الله تكونوا بخير
الحمام المحشى
نيجى للطريقه ونبداء بمقادير الحشوه
وهذه الكميه لعمل زوج من الحمام وممكن تضاعفى الكميه حسب الرغبه
زوج من الحمام منظف ومغسول جيدا
ثلاث ارباع كوب ارز مصرى
بصله متوسطه مبشوره
3 ملاعق كبيره زثت
ملح وفلفل اسود
الكبد والقوانص بتاعه الحمام مقطعه قطع صغيره
بعد ما نغسل الحمام جيدا يتبل بالملح والفلفل من الداخل
يغسل الارز ويصفى جيدا ويفرد على فوطه نظيفه حتى ينشف تماما
يوضع الزيت فى القدر ويوضع الارز ويقلب باستمرا حتى يحمر ويصبح لونه دهبى ثم يضاف البصله المبشوره
ثم نضع الكبد والقوانص والملح والفلفل ويقلب كله لمده دقيقه
ثم يوضع ماء مغلى قليل بس يغطى الارز ويترك على نار هاديه لمده 10 دقائق حتى يتشرب مائه بس 10 دقائق مش اكتر لكى لا ينضج نضج كامل بس يتشرب مائه
يقلب فى صحن كبير ويترك يبرد شويه وبكده تكون الخلطه جاهزه
ثم يحشى به الحمام ثم تخاط الفتحه بالابره والخيط
يوضع قدر نظيف على النار به ماء حتى يغلى ثم نضع الحمام ويضاف بصله صغيره صحيحه وملح وفلفل شويه مو كتير ويضاف ورق الغار والمستكله والهيل ويترك حتى ينضج الحمام
بعد نضج الحمام يرفع من المرقه ويحمر فى زيت
اقتراحات
يصفى المرقه وممكن نستخدمها فى عمل الملوخيه الخضراء والكشك
لو فاض ارز من الحشوه يوضع فى قدر وقليل من الماء ويطهى على نار هاديه ويقدم مع الحمام
ممكن عمل نفس الحشوه وتحشى بيها دجاج صغير الحجم بدل الحمام وبيكون طعمه راااائع
ممكن عمل الحمام بنفس الطريقه مع اختلاف الحشو ممكن يحشى بالفريك وفى هذه الحاله ينقع الفريك لمده نص ساعه فى ماء ثم يصفى ويضاف اليه البصله المفرومه والكبد والقوانص والملح والفلفل ويحشى به الحمام مباشره دون وضعه على النار
اتمنى انه ينال اعجابكم واتمنى انكم تجربوه طعمه راااااائع
fantastica- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 1130
تاريخ التسجيل : 06/06/2009
الموقع : الكمبيوتر بتاعى
- مساهمة رقم 7
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
بصوا بقى الطريقه ديه انا جايباها من عا النت وبصراحه انا حاسه بتعقيد شويه كده ف طريقة العمل عشان كده انا هحاول اكتبلكم طريقة العمايل بنفسى تكون اسهل شويه يعنى ده طبعا لو تحبوا
بس انا حبيت اوفى بوعدى انى هجبلكم طريقة عمل الحمام المحشى وان شاء الله اقدر اجبلكم كا الانتم تحبوه وتعوزوه
بس انا حبيت اوفى بوعدى انى هجبلكم طريقة عمل الحمام المحشى وان شاء الله اقدر اجبلكم كا الانتم تحبوه وتعوزوه
أسير الرومانسية- مشرف منتدي الصور
- عدد المساهمات : 1161
تاريخ التسجيل : 22/08/2009
العمر : 36
الموقع : جمب محطة البنزين
- مساهمة رقم 8
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
اول حاجة ميرسي على المجهود ده وانا مستني الطريقة السهلة
مسيو حماده- مشرف منتدي هواة تربية الحيوانات الأليفة الطيور
- عدد المساهمات : 219
تاريخ التسجيل : 16/06/2009
العمر : 36
- مساهمة رقم 9
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
علي فكرة الطريقه دي شكلها جامده وانا ان شاء الله هجربها
Tres Merci
Tres Merci
fantastica- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 1130
تاريخ التسجيل : 06/06/2009
الموقع : الكمبيوتر بتاعى
- مساهمة رقم 10
وديه اسهل طريقه لعمايل الحمام المحشى
المقادير :
2 زوج من الحمام
كوب ونصف ارز
1 بصله متوسطة
اولا :
اغسل الارز جيدا
قطع البصله ف الكبه (او زى ما تحب المهم تكون قطع صغيره )
اخلط البصل ب الملح والفلفل الاسود حتى يدبل ضع الارز عليهم ( ضع عليهم معلقة سمنه)
وقلبهم جيدا
ثانيا:
اغسل الحمام جيدا ثم قم بتكتيفه (تدوير جناحيه خلف ظهره )
ثم قم بالحشو
ملحوظه :
احشى الحمام من الداخل وبين الجلد واللحم ايضا
لا تزيد ف الحشو لان حجم الارز بيزيد بعد السوا
بعد الحشو خيط مكان الحشو حتى لايقع الارز منه
ثالثا :
اغلى ماء جيدا ثم اسقط الحمام المحشى بها وانتظر حت يتم النضج
وبعد ذلك اخرج الحمام وضعه ف مصفى واسحب الخيط ببطئ
ويكون بكده الحمام جاهز للتحمير والاكل
وبالف هنا وشفا
2 زوج من الحمام
كوب ونصف ارز
1 بصله متوسطة
اولا :
اغسل الارز جيدا
قطع البصله ف الكبه (او زى ما تحب المهم تكون قطع صغيره )
اخلط البصل ب الملح والفلفل الاسود حتى يدبل ضع الارز عليهم ( ضع عليهم معلقة سمنه)
وقلبهم جيدا
ثانيا:
اغسل الحمام جيدا ثم قم بتكتيفه (تدوير جناحيه خلف ظهره )
ثم قم بالحشو
ملحوظه :
احشى الحمام من الداخل وبين الجلد واللحم ايضا
لا تزيد ف الحشو لان حجم الارز بيزيد بعد السوا
بعد الحشو خيط مكان الحشو حتى لايقع الارز منه
ثالثا :
اغلى ماء جيدا ثم اسقط الحمام المحشى بها وانتظر حت يتم النضج
وبعد ذلك اخرج الحمام وضعه ف مصفى واسحب الخيط ببطئ
ويكون بكده الحمام جاهز للتحمير والاكل
وبالف هنا وشفا
عدل سابقا من قبل fantastica في الأحد سبتمبر 06, 2009 1:01 am عدل 1 مرات
fantastica- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 1130
تاريخ التسجيل : 06/06/2009
الموقع : الكمبيوتر بتاعى
- مساهمة رقم 11
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
يارب تعجبكم
واعتقد مفيش اسهل من كده انا حاولت ابسطهلكم على قد ما اقدر
ياريت تجربوها وتقولولى رأيكم
انا ف انتظاركم
واعتقد مفيش اسهل من كده انا حاولت ابسطهلكم على قد ما اقدر
ياريت تجربوها وتقولولى رأيكم
انا ف انتظاركم
MaDo- Admin
- عدد المساهمات : 412
تاريخ التسجيل : 14/06/2009
العمر : 37
- مساهمة رقم 12
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
كرومبو- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 168
تاريخ التسجيل : 10/06/2009
العمر : 35
الموقع : mla5er.yoo7.com
- مساهمة رقم 13
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
تسلم ايديكم يا جماعه بس ياريت متكلوش لوحدكم ياريت تعزمونا علي الحمام لما يستوي مش تقلولنا طار
أسير الرومانسية- مشرف منتدي الصور
- عدد المساهمات : 1161
تاريخ التسجيل : 22/08/2009
العمر : 36
الموقع : جمب محطة البنزين
- مساهمة رقم 14
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
ميرسي يا فانتا على المجهود الجامد ده وانا
ان شاء الله حعزمك يا كرومبو
ان شاء الله حعزمك يا كرومبو
ريهام عبد القادر- مشرفة منتدي المشغولات اليدوية
- عدد المساهمات : 337
تاريخ التسجيل : 04/09/2009
- مساهمة رقم 15
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
حقيقي جميله اوي
fantastica- عضو م الآخر
- عدد المساهمات : 1130
تاريخ التسجيل : 06/06/2009
الموقع : الكمبيوتر بتاعى
- مساهمة رقم 16
رد: ابوس ايديكم حد يرد عليا
شكرا جدا ياجماعه ويارب فعلا تكون عجبتكم